Kartvizit Nedir, Neden Önemlidir?

2 ay önce A. Baspinar 230
Kartvizit Nedir, Neden Önemlidir?

Kartvizit nedir? Kurumlar ve kurum çalışanları başta olmak üzere birçok kişinin kullandığı kartvizitler, iş dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Kartvizit önemi, kurumsal kimliği göstermesi ve yansıtması nedeniyle çok fazladır. Kartvizit nedir sorusunun detaylı yanıtı ve konuya dair diğer ayrıntılar yazının devamında. 

Kartvizit Nedir?

Kartvizit, kurum veya gerçek kişilerin kendilerini tanıtmak, iletişim bilgilerini vermek için kullandıkları küçük ve yaratıcı kartlardır. Kurumsal bir kimlik öğesi olarak da kabul edilen bu kartların üzerinde kurumun veya kişinin adı, (varsa) unvanı ve iletişim bilgileri yer alır. 

Kartvizitlerin hazırlanması, tamamen kurum veya kişilerin isteğine göre yapılır. Bundan dolayı da kartların üzerinde yer alan bilgiler farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak kartvizitlerde şu bilgiler yer alır:

  • Şirketin ismi ve logosu
  • Kişinin adı ve soyadı
  • Sabit telefon numarası
  • Cep telefonu numarası
  • Kurumsal mail adresi
  • Kurumun web sitesi
  • Faks numarası
  • Adres

Standart Kartvizit

Standart Kartvizit

Kartvizit nedir sorusunun yanıtı açısından buradaki bilgiler çok önemlidir. Ancak isteğe bağlı olarak buradaki bilgilerden faks numarası ve kişisel cep telefonu numarası kartvizitte yer almayabilir.

Kartvizit Ne İşe Yarar?

Kartvizit önemi, bu küçük kartların işlevi ve ne işe yaradıklarından kaynaklanır. Kullanım amacına ve kullanan kuruma (ya da kişiye) göre işlevleri farklılık gösterir. Ancak genel itibariyle kartvizitlerin yararları aşağıdaki tablodaki gibidir:

Yararlar / Avantajlar

Açıklama

İletişim Bilgileri

Bu kartların temel işlevi, iletişim bilgilerinin paylaşılmasıdır. Kartvizit nedir sorusunun yanıtı içerisinde de iletişim çok önemli yer tutar. İlgili kartlar ile kurumlar veya gerçek kişiler telefon, faks, mail ve adres gibi farklı iletişim bilgilerini paylaşır.

İmaj Oluşturma

Kartvizit önemi için farklı maddeler sıralansa da bunların başında imaj oluşturma gelir. Kurumsal kimliğin yansıtılması ve kurumsallık imajının verilmesi noktasında kartvizitler son derece etkili araçlardır.

Marka Tanıtımı

Marka tanıtımı ve bilinirliği için kartvizitler etkili sonuçlar verir. Sade ve şık bir kartvizit ile marka bilinirliğinin oluşturulmasına katkı verilir.

Profesyonellik

Kişilerin veya kurumların profesyonel bir imaj oluşturmalarına direkt olarak katkı verir.

Ağ Oluşturma

İş dünyasında devamlılık ve başarı için ağ oluşturmak adeta bir zorunluluktur. Kartvizit nedir sorusunun yanıtı bu noktada da devreye girer ve ağ oluşturma konusunda ciddi avantajlar sağlar.

Hatırlanabilirlik

Kartvizitler, hatırlanabilir olmayı sağlar. Bu ise iş dünyasında daha fazla potansiyel müşteri anlamına gelir.

Kartvizitlerin sağlamış olduğu başlıca yarar ve avantajlar aşağıdaki gibidir. Kurumların ve gerçek kişilerin faaliyet alanlarına ve amaçlarına göre bu avantajlar farklılık gösterebilir. Buradaki avantajlar da kartvizit nedir sorusunun yanıtı içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.

Kartvizit Nasıl Yapılır?

Kartvizit önemi gerek kurumsal firmalar gerekse de iş dünyasında yer alan gerçek kişiler tarafından bilinir. Dolayısıyla da iş dünyasında direkt veya dolaylı olarak yer alanlar kaliteli ve etkili kartvizitlere sahip olmak ister. İşte bu noktada, kartvizit nedir sorusu kadar önemli olan kartvizitin nasıl yapıldığı sorusu gündeme gelir.

Kartvizitler, gelişen teknoloji ve dijital araçlar sayesinde çok daha etkili ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Bu sürecin ilk adımı ise kartvizit tasarla aşamasıdır. Kurumlar veya gerçek kişiler, dijital araçlar sayesinde kendi araçlarını tasarlayabilir. Ayrıca hazır kartvizit örnekleri üzerinden de seçim yapılabilir.

Sıfırdan tasarım yapılması veya hazır örnekler üzerinden seçim yapılmasının ardından ise gerekli bilgilerin ve dosyaların gönderilmesi gerekmektedir. Varsa logo veya farklı bir görsel, belirtilen formatta gönderilir. Ayrıca kurumun ismi, kişinin adı ve soyadı, iletişim bilgileri ve adresi de yollanarak kartvizit baskıya hazır hale getirilir.

Bütün bu aşamalar ile tasarım aşaması tamamlanır. Bu noktadan sonra kart kalitesi ve boyutu seçilerek baskı gerçekleştirilir. Belirtilen sayı kadar baskı yapılır ve kartlar belirtilen adrese yollanır veya elde teslim edilir. Kartvizitlerin yapımı ve hazırlanması süreci genel olarak bu şekildedir.

Baskiyap.com olarak sizlerin beklentilerine ve ihtiyaçlarına profesyonel çözümler üretiyor ve yüksek kalitede kartvizitlere sahip olmanızı sağlıyoruz. Kaliteli tasarımlar, yüksek teknoloji ürünü baskı makineleri ve yüksek kalitedeki kartlar ile kurumsallığınızı ve profesyonelliğinizi tam olarak yansıtabileceğiniz kartvizitlere sahip olmanızı sağlıyoruz. Kartvizit yaptırmak veya konuya ilişkin detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kartvizit Fiyatları

Kartvizit fiyatları, farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bundan dolayı kartvizit fiyatları hakkında net rakamlar vermek doğru olmayacaktır. Fiyatlar üzerinde birçok faktör etkili olsa da bunların başında şunlar gelir:

  • Kağıt kalitesi ile fiyatlar arasında paralellik vardır. Kalite ile birlikte fiyatlar da belirgin olarak artar. Kağıt kalitesi, kağıdın ağırlığı ve yapısına göre belirlenir. Toplam maliyetin önemli kısmını kağıt oluşturduğundan, buradaki fiyat farkları toplam maliyeti direkt etkiler.
  • Kullanılan baskı tekniği de fiyatlar üzerinde etkilidir. Dijital baskı, ofset baskı ya da daha farklı bir baskı türüne bağlı olarak maliyetler değişir.
  • Baskı adedi, bir diğer önemli unsurdur. Baskı adedi ile birlikte tek bir kartvizit için ödenmesi gereken rakam düşer. Yüksek adetli siparişler, fiyat açısından avantajlıdır.
  • Kart boyutu, fiyatlar üzerinde etkili olan bir diğer unsurdur.

Pvc Şeffaf Kartvizit

Pvc Şeffaf Kartvizit
Pvc Şeffaf Kartvizit

Kartvizit nedir sorusu kadar önemli olan fiyatlara dair bilinmesi gereken hususlar bu şekildedir. Baskiyap.com olarak sizlere yüksek kaliteli kartvizitleri uygun fiyat avantajı ile sunduğumuzu bilmenizi isteriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kartvizit nedir konusu ile ilgili sık sorulan sorular ve bunlara dair detaylar aşağıdaki gibidir.

1 - Tuale Fantazi Kartvizit Nedir?

Gözle ve dokunarak pürüzlü yapıda olduğu fark edilen kağıtlara yapılan kartvizitlerdir. Tırtıklı ve dokulu bir yapıda olması, bu kartların en önemli avantajıdır.

2 - Kartvizit Ne Demek TDK?

Kartvizit Türkçe karşılığı; üzerinde bir kişinin adının, soyadının, unvanının ve iletişim bilgilerinin yer aldığı küçük karton parçası şeklindedir.

3 - Kurumlar İçin Kartvizit Önemi Nedir?

Kartvizitler, kurumsal görünüm sağlama, marka bilinirliğini artırma, iletişim bilgilerini verme ve ağ oluşturma konusunda etkili araçlardır. Kartvizit önemi, bunlardan dolayı kurumlar açısından yüksektir.


Posted In: Baskı ve Matbaa

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade