Kartvizit Nasıl Yapılır? Kartvizit Tasarımı Yapabileceğiniz Online Araçlar Neler

1 yıl önce A. Baspinar 1174
Kartvizit Nasıl Yapılır? Kartvizit Tasarımı Yapabileceğiniz Online Araçlar Neler

Kartvizit nasıl yapılır? Kartvizit tasarımı yapabileceğiniz online araçlar nelerdir? Kartvizitler karşınızdakine kendiniz az ama öz şekilde tanıttığınız kartlardır. O anda yaptığınız ve karşınızdakinin bilmesini istediğiniz işinizi yazdığınız ve bunun yanında iletişim bilgilerinizin yer aldığı tanıtım kartlarıdır. Böylece kendinizi tanıtmada yaşadığınız sorunları ya da tanışma esnasında unuttuğunuz iletişim bilgilerinizi bir kart ile karşı tarafa verebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda işinize profesyonellikte katacaktır.

Kartvizitin bu kadar önemli olduğu günümüzde ise kartvizit tasarımı nasıl olmalı? ve kartvizit hangi uygulamada yapılır? şeklinde sorularla bireyler konu hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Bununla birlikte bireyler tarafından arama motorlarında yapılan evde kartvizit yapımı, kartvizit örnekleri, kartvizit ölçüleri ve en iyi kartvizit tasarım programı şeklinde aramalarla süreci en iyi şekilde tamamlamaya çalışmaktadırlar. Bunun için alanda en iyi olan uygulamaların incelenmesi ve kartvizit hazırlamak için tasarımların yapılması önemlidir.

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak kartvizitin üstünde yer alması gereken bilgiler ile işe başlayalım. Böylece kartvizit hazırlamadan önce eksik verileriniz olup olmadığını kontrol de etmiş olursunuz. Unutmayın ki kartvizitler sizi ve çalıştığınız kurumu temsil eden ve işinize profesyonellik katan bir araçtır. Bundan dolayı da çoğu şirket standart kartvizit uygulaması ile personellerine dağıtım yapar ve bir birliktelik meydana getirirler.

Kartvizit tasarımında Adınız, Soyadınız, telefon numaranız, mail adresiniz, iş yeri adresiniz, logonuz ve sosyal medya profilleri gibi sizi tanıtan her bilginin yer alması önemlidir. Böylece kartvizitinizi alan birisi istediği ortamdan sizinle iletişim kurabilir ve ziyaretinize gelebilir. Bu sayede işinizi büyütebilir ve çalışma alanınızı genişletebilirsiniz. Bütün bunları bir kartvizit yardımı ile yapmanız ise ayrı bir güzelliktir.

Kartvizit Profesyonel Görünsün

Her işte olduğu gibi kartvizit hazırlamanın da püf noktaları vardır. Bunlar sayesinde akıllarda kalan ve göz önünde olan kartvizitiniz olabilir. Belki sizin de hayatınızda başkalarından aldığınız ve uzun süre sakladığınız ektili kartvizitler olmuştur. Böylece insanların aklında sürekli markanız ve ismini yer alacak olup kartvizitten en üst seviyede verim alabileceğiniz bir ortam doğmuş olacaktır. Bunun içinde basit ama etkili birkaç yöntemi uygulamalısınız.

  • Kartvizitiniz kaliteli bir şekilde basılmalı. Kart kalitesi ve tasarım uyumu iyi olmalı.
  • Üstünde gereksiz bilgiler ve kalabalık bir görüntü olmamalı.
  • Markanızı ve işinizi yansıtan bir şablon seçilmeli ve tasarım yapılmalı.
  • Kartvizite ve şablona uygun renk seçimleri yapılmalı.
  • İşinize ait özel görseller ve logonuzu ekleyin. Unutmayın ki sizi arayacak kişiler kendinizi tanıttığınız logolar yardımı ile sizi hatırlayacaktır.

Kartvizit Tasarımı Yapabileceğiniz Online Araçlar

Her ne kadar kartvizit bastıracağınız yerde tasarım yapacak olsalar da genel olarak bireyler kendi kartvizitlerini tasarlama konusunda hevesli olurlar. Sonuçta eğer standart bir tasarım olmayıp kendinize özgü bir tasarım yapacaksanız mutlaka kendinizden bir şeyler katmalısınız. Bunun içinde yardımınıza online tasarım araçları yetişmektedir. Böylece istediğini zaman istediğiniz yerden belirttiğimiz kriterleri de göz önüne alarak ister logonuzu tasarlayabilir isterseniz de kartvizitinizi tasarlayıp baskıya hazır hale getirebilirsiniz. Şimdi online kartvizit sitelerini inceleyelim.

1.Canva

Ücretli ve ücretsiz kartvizit şablonları sunan Canva sayesinde dakikalar içinde kartvizitinizi tasarlayabilirsiniz. Canva aynı zamana logo tasarımı içinde uygun bir araç olup kolay ara yüzü sayesinde sizler rahat bir ortam sunmaktadır.

2. Logaster

Kartvizit tasarlayabileceğiniz online araçlardan olan Logaster istediğiniz ölçülerde hızlı bir tasarım yapmanıza yardımcı olur. Böylece şirket kartı tasarımı başta olmak üzere birçok kartvizit tasarımı yapabilirsiniz.

3.Visme

Bir başka online kartvizit hazırlama platformu olan Visme kartvizit font boyutu gibi değişkenlerle işlem yapmanıza ve kartvizit hazırlamanıza yardımcı olur. Böylece tasarımlarınızı etkili bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

4.Adobe Spark

Her ne kadar diğer araçlar kadar yaygın olmasa da kartvizitiniz ile ilgili değişiklikleri rahat yapabileceğiniz ve kendi tasarımınız üzerinden oynama yapabileceğiniz bir platformdur. Bununla birlikte kütüphanesinde yer alan kartvizitleri inceleyebilirsiniz.

5.Designhill

Desinghill sayesinde kartvizitinizin her aşamasını ince ince ayarlayabilir ve yapacağınız küçük değişikliklerle etkili bir tasarım oluşturabilirsiniz. Bu uygulama size bu tür esneklikler ve özgürlükler sağlarken etkili bir sonuç içinde size kolaylık sağlamaktadır.

6. Shopify Business Card Maker

Shopify Business Card Maker çok yaygın olmasa da araçları sayesinde size etkili bir ortam sunmaktadır ve tasarımlarınızı mail ortamına taşıma imkanı vermektedir. Böylece online çalışma imkanınız da mevcuttur.

7.Biz Card Maker

Başlangıç olarak etkili bir programdır. Kartvizitiniz ile ilgili logo yerleştirme, düzenleme yapma ve renk değiştirme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bununla birlikte yaptığınız tasarımları JPEG ve PDF formatında alabilir üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Böylece yüksek oranda kişiselleştirme yapabileceğiniz bir tasarım ortamına kavuşmuş olursunuz.

Son olarak kartvizitinizin iyi bir görüntüsünün ve görüntüsünün olması için tasarım boyutları en az şu şekilde olabilir;

  • Logo için 300 px x 300 px
  • Metin için 80px x 80px

Her ne kadar kartvizit boyutu standart 80 mm x 50 mm olsa da yine de bazı farklı durumlar için değişik tasarımlar olabilir. Bunu yaparken kullanışlılık ve görsele dikkat etmenizde fayda vardır.

Baskiyap.com adresinden yapacağınız kartvizit siparişlerinde, gelişmiş online tasarla editörü sayesinde Firma Kartvizit tasarımını kolay bir şekilde online olarak tasarlayabilirsiniz!


Posted In: Baskı ve Matbaa

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade