Tişört Nasıl Katlanır? Tişört Katlama Yöntemleri Nelerdir?

1 yıl önce A. Baspinar 4690
Tişört Nasıl Katlanır? Tişört Katlama Yöntemleri Nelerdir?

Tişört katlama çamaşır yıkadıktan veya ütüledikten sonra sıklıkla yaptığımız işlerden biri. Çünkü tişört, günlük hayatta en çok tercih ettiğimiz kıyafetlerin başında geliyor. Ev içerisinde, dışarıda, işte veya yatarken birbirinden farklı tişörtler giyebiliyoruz. Bu sebeple hemen hemen hepimizin dolabında çok sayıda tişört bulunabiliyor. Günlük hayatta sürekli olarak giydiğimiz tişörtlerin hem kırışmaması hem de dolabımızda çok yer kaplamaması için katlamamız gerekiyor.

Doğru tişört katlama yöntemleri ile dolabınızda yer kaplamayan ve kırışmayan tişörtlere sahip olmak mümkün. Öyle ki tişörtlerimizi ütüledikten sonra doğru bir şekilde katlayıp dolaba koymadığımızda tişörtler kırışabiliyor. Bu da kıyafetlerimizi tekrar ütülememize sebep olabiliyor. Bu nedenle tişörtleri katlama yöntemlerini bilmek fazlasıyla önemli. Peki tişörtler nasıl katlanır? Tişörtleri katlamak için hangi teknikler kullanılır? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Tişört Nasıl Katlanır? Tişörtleri Katlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tişört katlama yöntemleri, tişörtlerin kırışmadan veya herhangi bir bozulmaya uğramadan gardırop içerisinde durmasına olanak sağlar. Özellikle daha düzenli bir dolaba sahip olmak için tişörtleri doğru bir şekilde katlamaya özen göstermeliyiz. Düzenli bir dolaba ve kırışmayan tişörtlere sahip olmak için de katlama yöntemlerini uygulamamız gerekiyor. Tişörtlerinizi doğru bir şekilde katlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. İlk olarak ütüsünü yaptığınız tişörtü düzgün bir zemine koyun ve düz hale getirin.
  2. Tişörtü omuz kısmından tutarak birkaç santimlik bölümünü sırta doğru alın ve kol kısmıyla birlikte katlayın. Sonrasında kolları dışa doğru katlayın.
  3. Bu aşamada iki omuzun da eşit oranda katlandığına emin olun. Tişört parçaları aynı genişlik oranında katlanmış olmalı. Aksi durumda kırışabilir. Tüm parçaları yaka hizasında katlamaya özen gösterin.
  4. Tişörtü ters çevirin ve alt kısmını yakaya doğru katlayın. Mesafelerin eşitliğinden emin olun ve tişörtü ters çevirerek yaka kısmı üstte olacak şekilde gardırobunuza koyun.

Yukarıdaki adımlar, tişört katlama işlemini çok daha pratik ve doğru bir şekilde yapmanıza olanak sağlar. Bu katlama adımlarını uygulayarak tişörtlerinizi kırışmadan dolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz.

Tişört Nasıl Katlanır Resimli?

Tişört katlamayı öğrenirken ilk olarak video içeriklerinden veya resimlerden yardım alabilirsiniz. Fotoğrafları takip ederek tişörtlerinizi çok daha kolay katlayabilir ve daha kolay bir şekilde katlama adımlarını öğrenebilirsiniz. Yukarıdaki adımları uygulayarak ve fotoğraflardan destek alarak çok daha kolay bir şekilde tişörtlerinizi katlayabilir ve kırışmalarını engelleyebilirsiniz.

Tişört Katlama Aparatı ile Tişört Katlamak 

Tişört katlamanın en kolay yollarından biri de bu işlem için üretilmiş aparatlardır. Kimi zaman mağazalarda kimi zaman da farklı alanlarda karşılaşmakta olduğumuz tişört katlama aparatı, çok daha pratik bir şekilde tişörtleri katlamaya olanak sağlar. Mağaza tişört katlama yöntemlerinden biri olan aparatlar günümüzde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Tişört katlama aparatı belirli tişört ölçüleri için özel olarak oluşturulmuş bir aparattır. Bu aparatı ilk olarak düz bir zemine açıp üzerine tişörtünüzü yerleştirmelisiniz. Ardından sırayla aparatın açık olan kısımlarını içe doğru kapatıp tişörtlerinizi çok daha kısa süre içerisinde ve çok daha kolay bir şekilde katlayabilirsiniz. Aparat ile kıyafet katlama işlemi günümüzde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bunun sebebi ise pratik bir şekilde tişörtlerin katlanmasını sağlamasıdır.

Polo Yaka Tişört Nasıl Katlanır?

Polo yaka tişörtler de günlük hayatımızda sıklıkla tercih ettiğimiz kıyafetlerin başında yer alıyor. Yakalı tişört katlama işlemi de hemen hemen diğer tişörtler ile aynı. Uygulamanız gereken ve dikkat etmeniz gereken tek nokta yaka kısmının ön tarafta olması ve tişörtün alt kısmının sırt kısmından yukarıya doğru katlanması. Bu sayede polo yaka tişörtlerinizi kırışmadan ve yer kaplamadan dolabınızda saklayabilirsiniz.

Ütülenen Tişört Nasıl Katlanır?

Ütülenen tişörtlerin kırışmaması fazlasıyla önemlidir. Özellikle doğru katlama yöntemlerini bilmediğimiz durumlarda tişörtlerin katlama sırasında kırışması mümkündür. Bunu engellemek için kıyafet katlama sırasında birçok noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. Ütülenen tişörtlerin kırışmaması için tişört katlarken yapılması gerekenler ve yöntemleri doğru bir şekilde uygulayın.

Ancak adımları uygulamanıza rağmen tişörtlerin kırışabileceğini düşünüyorsanız geniş kağıtları kullanabilirsiniz. Kırışmadan tişört katlama adımları sayesinde ütülenen tişörtlerinizi kırışmadan uzun süre saklayabilirsiniz. Katlama sırasında her kat arasında yerleştireceğiniz bir kağıt ile ütülü tişörtlerinizi herhangi bir kırışma olmadan katlayabilirsiniz.

Pratik Tişört Katlama Yolları Nelerdir?

Tişörtleri katlamak için genel olarak bildiğimiz klasik adımları uyguluyoruz. Önce kolları eşit genişlikle içe doğru katlıyor, ardından alt kısmı ise sırt tarafından yakayla birleştiriyoruz. Ancak bazı bireyler bunun yerine daha pratik tişört katlama yolları ve yöntemlerini tercih ediyor. Günümüzde tişörtleri katlamanın en pratik yolu; bir aparata sahip olmak. Katlama aparatları sayesinde tişörtleri çok daha kısa süre içerisinde ve çok daha pratik bir şekilde katlayabilmek mümkün.

Bavula Tişört Katlama

Bavul hazırlarken de tişörtlerin doğru şekilde katlanması önemlidir. Bavul içerisinde hem tişörtlerin kırışmaması hem de çok fazla yer kaplamaması açısından doğru katlama adımlarını uygulayabilirsiniz. Ayrıca aparat yardımıyla kolaylıkla tişörtlerinizi katlayabilir ve bavulunuzu daha pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Mağaza Tişört Katlama

Mağazada tişört katlama işlemi genel olarak mağazada çalışmakta olan personeller tarafından yapılır. Mağazaların daha güzel görünmesi ve müşterilerin ürünleri çok daha kolay bulabilmesi açısından tişörtlerin doğru katlanması önemlidir. Yine mağazalarda da bir aparat yardımıyla veya yukarıda bahsettiğimiz katlama adımları takip edilerek tişörtler katlanmaktadır.

Uzun Kollu Tişört Katlama

Uzun kollu tişörtler de günümüzde sıklıkla tercih ettiğimiz kıyafetler arasında yer alır. Bu tişörtlerin de kırışmaması diğerlerinde olduğu gibi fazlasıyla önemlidir. Uzun kollu tişörtleri katlamak için ise uygulamanız gereken adımlar aynıdır. Sadece iki kolu da doğru genişlikle yakaya doğru katlamanız gerekmektedir.


Posted In: Kişiselleştirilebilir Ürünler

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade