Öğrenciye Başarı ve Motivasyon Sözleri / 20+ Söz

2 ay önce A. Baspinar 768
Öğrenciye Başarı ve Motivasyon Sözleri / 20+ Söz

Motivasyon sözleri her bireyin özellikle de öğrencilerin yaşadığı zorlukları aşması bakımından ara ara söylenmesi gereken etkili kalıplardır. Öğrencilik yıllarında başarıyı yakalamanın belki de en öz ve verimli yoludur. Bireyi yapacağı ya da yapmakta olduğu iş noktasında dürtücü etkisi bulunan motivasyon nedir? 

Motivasyon Nedir? 

Motivasyon kişiyi harekete geçiren güçtür. Yani yapmakta olduğu işe odaklanma ve gerçekleştirmek için harekete geçme noktasında hazır olmaktır. Diğer adıyla güdülenme olarak da bilinir. Zaman zaman öğrenciler ders çalışırken, sınava hazırlanırken yaşadığı zorlukları bu sözler ile atlatabilir.

Motivasyon bir şeyin eksikliğinde ortaya çıkıp, o eksikliği gidermede de verilen güç ile hareket etmek ve başarmaktır. Yani içsel olan bu dürtüyü davranışa dökmektir. Özellikle başarıya en çok ihtiyacı olan öğrenciler bu sayede bir işi başarma ihtimalini arttırabilirler. Bu noktada, duruma en uygun güdülenme sözleri için aşağıdan fikir alabilirsiniz.

Duruma Uygun Maksimum Etkili Öğrenci Başarı ve Motivasyon Sözleri: 

Motivasyon içsel dürtü ya da dış etkenlerin etkisiyle daha etkili hale getirilebilecek güdülenme durumudur. İçsel olarak kişi kendi kendine telkinde bulunurken, dışsal olarak sevdikleri tarafından etkili sözlerle desteklenir. Böylece her iki durumda da en güzel şekilde ilerlemeyi öğrenir. Duruma ve öğrenciye uygun en etkili moral ve motivasyon sözleri şunlardır ; 

1 - Öğrenciye Ders Motivasyon Sözleri

Ders çalışmak bazen oldukça sıkıcı ya da zor gelebilir. Uzun ve yoğun sınav stresi, hedefsizlik, yorgunluk, yaşanılan problemler motivasyonunuzu etkileyebilir. Böyle zamanlarda ister kendi kendinize isterseniz de başkalarına söyleyeceğiniz başarı ve motivasyon sözleri şunlardır;

  • İnanmak başarmanın yarısıdır ancak, başarı da kazanmanın kendisidir. (En etkili motivasyon sözleri - başarı cümlesidir.) 
  • Güneş sana gelmiyorsa sen güneşe doğru git.
  • Yapılamayacak şeyleri bile yaparak var olursun.
  • Birçok öğrenci diğerlerinin boşa harcadığı zamanı dolu geçirerek başarılı olur.
  • Demek ki yeteri kadar isteğin ve geçerli sebebin yok. Yoksa her şeyin üstesinden gelirdin.
  • Işık saçmak için önce yanmak gerekir. Mum olmak o kadar kolay değildir.
  • Hayallerini yorup pes ettirene kadar peşinden koş.

2 - Çalışanlara Motivasyon Sözleri 

Genelde sınava hazırlanan öğrenciye kaygı ve stres döneminde güdülenmeleri adına, hem onları rahatlatan hem de harekete geçiren sözler söylemek oldukça işe yarayacaktır. Motivasyon sözleri yks başta olmak üzere hedefe giden sınav sürecine ve okul dönemi psikolojisine en iyi gelen sözler şunlardır; 

  • En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.
  • Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsanız, kimsenin fikrinizi kabul etmesine takılmadan onu yapmanın yollarını bulun.
  • Başarılı olmak istiyorsanız insanlara ne yapacağınızı anlatın. Onların ilgisiz ve şüpheci tavırları sizi motive edecektir.
  • Eğer bir şeyi gerçekten başarmak istiyorsanız hafta sonları da çalışın. Bir süre sonra kendinizi çalışıyor hissetmeyeceksiniz.
  • Sizi gerçekten harekete geçirecek kişi kendinizsiniz. 

3 - Zorluklarla İlgili Motivasyon Sözleri 

İnsan karşılaştığı zorluklar karşısında bazen geri adım atabilir, yıpranabilir, işlerini yapmakta isteksiz davranabilir. Bu noktada hemen kendinizi içgüdüsel olarak dürtün ve gözünüzün en yakınına ilham verici sözler yazın. Her zorlukta bu sözleri okuyarak kendinizi harekete geçirin.

 

Zorluklara Motivasyon Sözleri 

Zorluklara Motivasyon Sözleri 

Kaybolmaya başladığınızda yolu öğrenirsiniz.

Yarın ihtiyacınız olan güç için, bugün içinde bulunduğunuz mücadeleyi verin.

Yedi kere düştüysen sekiz kere ayağa kalk!

Eğer şu an zor bir dönemin içindeysen yarın değil, bugün değiştir onu.

Yarınlara yorgun ve bezmiş şekilde değil, gayret ederek ulaşabilirsin.

Birkaç yara izi olmadan gerçekten yaşamış sayılmazsınız.

Engeliniz ne kadar büyükse, üstesinden gelmeniz de o kadar başarılı olur.

Zor zamanlardan geçmen demek, her zaman dikkat etmediğin iyi şeyleri fark etmene yardımcı olur.

 

Eğer kış olmasaydı, ilkbahar o kadar güzel görünmezdi.

Fırsatlar karşınıza durduk yere çıkmaz. Ancak gayretinizle kazanabilirsiniz.

4 - Felsefî Motivasyon Sözleri

Felsefi sözler bilinmeyen motivasyon sözleri kategorisinde yer alıp, oldukça etkili ve bir o kadar da anlamlıdır. Özellikle çocuklar üzerinde belli yaş grubunda işe yarayacak, başarı noktasında onları tetikleyecektir. Hem hayatla ilgili motivasyon sözleri hem de felsefik cümleler aşağıda yer almaktadır; 

  • İnsan kendi hayat hikayesini yazarken, kalemi başkasının tutmasına izin vermez.
  • İlerlemek istiyorsan eğer, konfor alanının dışına çıkmalısın.
  • Yardım edecek kimseniz yokmuş gibi çalışıp, herkes yanınızda imiş gibi öğrenmeye çalışın.
  • Yaptığın her işte en iyisi ol ki, seni görmezden gelmeleri mümkün olmasın.
  • Daha iyi yenilmek için yine dene!

5 - Sınav Döneminde Harekete Geçiren Motivasyon Sözleri 

Öğrencilik hayatı zordur. Bazen karşınıza çıkan stres, sınav, kişisel durumlar vb. sebeplerden ötürü kaygı içine girebilirsiniz. Bu noktada motivasyon sözleri psikoloji alanında da ruhunuza iyi gelecektir. Kişisel gelişim motivasyon sözleri kapsamında değerlendirilen harekete geçirici içsel ve dışsal güdülenme sözleri şunlardır; 

  • Başarı ancak engelleri aşarak elde edilir. 
  • Başarının anahtarı, asla pes etmemekten geçer.
  • Her ders senin harekete geçmen için iyi bir fırsattır. 
  • Sadece sınırları zorladığınızda gerçek potansiyeliniz ortaya çıkar. 
  • Başarılı olmanın yolu bedeninizi keşfetmek ve aşmaktan geçer. 

Motivasyon Sözleri Yazmak için Kullanacağınız Kişiye Özel Malzemeler

Bazen en sıkıcı anları komik hale getirmenin yolları vardır. Hem estetik görünümlü hem de ilham verici sözleri sürekli görebileceğiniz yerlere yapıştırabilirsiniz. Bunun için baskıyap.com üzerinden alacağınız; 

  • Renkli ve dokunmatik kişiye özel kalemler 
  • İsme özel ajanda ve defterler
  • Özel duvar stickerları
  • Kişiye özel kaşe ile bu cümleleri daha dikkat çekici, komik ve anlamlı hale getirebilirsiniz. Ayrıca ilham verici motivasyon sözleri altına kendi kaşenizi basarak başarı yolunda daha emin ve özgüvenli ilerleyebilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Güdülenme noktasında özellikle öğrencilik yılları için yardım önemlidir. İster kendi kendinize isterseniz de dışarıdan alacağınız ilham verici konuşma yardımı, başarınızı oldukça etkileyecektir. Bu noktada merak ettikleriniz için aşağıdan da fikir edinebilirsiniz.

1 - Motivasyon Nasıl Sağlanır? 

Bu konuda öncelikle, kişi kendi yeteneklerinin ve yapamadıklarının farkına varmalıdır. Eksik olanı geliştirerek, sonuca odaklanarak, ilham verici sözlerden destek alarak, zamanı iyi kullanarak vb. yaparak motivasyon sağlayabilir.

2 - Kendi Kendini Motive Etmeye Ne Denir? 

İnsanın kendi içgüdüsel duygularını harekete geçirerek, dışarıdan bağımsız şekilde eylemde bulunmasına iç motivasyon denir. 

3 - Motivasyonun Kaynağı Nedir? 

Motivasyonun kaynağı insanın kendisidir. En etkili motivasyon yolu da iç motivasyon olan kendi içsel dürtülerinizdir. Başarıya ulaşmak ve istediğiniz hedeflere varma noktasında, kendinizi harekete geçirmek oldukça önemlidir.

4 - Yetersiz Motivasyon Nedir? 

Motivasyon eksikliğidir. Yani bir işi yapmaya yeterli istek, heves ve ilgilinin olmamasıdır. Yetersiz güdülenme durumunda başarı ve üretkenlik durur. Kariyerinde başarı yakalamak isteyen herkesin performans sergilemesi, motivasyona bağlıdır. 


Posted In: Keşfet

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade