Başarı ve Motivasyon Sözleri – 2023

9 ay önce A. Baspinar 1369
Başarı ve Motivasyon Sözleri – 2023

Başarı ve motivasyon sözleri her insanın zaman zaman ihtiyaç duyduğu sözlerdir. Bu sözler kişiyi, yapmak istediği ya da yapmak üzere olduğu bir eylem öncesinde ya da almak istediği bir karar öncesinde güdüler. Başarı ve motivasyon sözleri internet üzerinde sıkça aratılmaktadır. Çünkü başarı ve motivasyon sözleri kişiyi harekete geçirir.

Başarı, motivasyon, sıkı çalışma gibi kavramların giderek hayata daha fazla dahil olduğu bu günlerde başarı ve motivasyon sözleri de daha önemli hale gelmiştir. Kimisi dünyaya damga vurmuş başarılı insanlara ait olan, kimisi atasözü kimisi ise anonim olan birçok güzel söz bulunmaktadır. Başarı ve motivasyon sözleri her konuda olabilir.

Başarı ve Motivasyon Nedir?

Başarı, bir eylemin ya da işin belirli bir sürede gerçekleştirilmesidir. Bu kavram aynı zamanda bir hedefi gerçekleştirmek ya da bir hedefe ulaşmak anlamında da kullanılmaktadır. Esasen başarı, kişi tarafından gerçekleştirilmek istenen şeyin gerçekleştirilebilmesidir.

Kişilerin amaçladıkları sonuca ulaşmaları durumunda hissettikleri tatmin edici, coşkulu ve huzur verici duyguya ise başarı duygusu denir. Başarı duygusu, kişinin benlik saygısını ve özgüvenini artırır.

Motivasyon, kişiyi harekete geçiren içsel güçtür. Kişinin bir eyleme motive olması, odaklanması, o eylemi gerçekleştirme noktasında tam anlamıyla hazır olmasıdır. Güdülenme olarak da adlandırılabilen bu kavram, bireyin içsel gücü ile davranışa hazır hale gelmesidir. Kişinin davranışına enerji sağlayan kişinin içindeki ve çevredeki güçler olarak tanımlanır. 

Motivasyon belirli bir süreçte ortaya çıkar. Bu süreç şöyledir: Herhangi bir şeyin eksikliğine ihtiyaç, bu eksikliği gidermek için bireyde beliren güce ise dürtü denir. Birey eksikliğini hissettiği şeyi gidermek ister ve bu yönde davranış ortaya koyar. Bireyin ihtiyacını gidermek için belirli bir yönde hareket etmesi güdüdür. Güdüler ise davranışlara sebebiyet verir.

Başarı ve motivasyon birbiri ile alakalı kavramlardır. Kişi başarılı olduğunda motivasyonu yüksek olur, motivasyonu yüksek olduğunda ise bir işi başarma ihtimali kuvvetli olacaktır. Başarı ve motivasyon sözleri, kişide telkin işlevi görür. Bu nedenle başarı ve motivasyon sözleri oldukça değerlidir.

Çeşitli Alanlarda Birbirinden Etkili Başarı ve Motivasyon Sözleri! Moral ve Motivasyon Sözleri 2023

Başarı ve motivasyon, insan psikolojisinde çok önemli yere sahip iki kavramdır. Bu sebeple başarı ve motivasyon sözleri, kişiyi harekete geçiren sözlerdir.

Motivasyon bir işi gerçekleştirmek için gerekli olan unsurlardandır. Bir işi yüksek bir odaklanma ve dikkatle yapmak, o işi yapmaya motive olmayı gerektirir. Kişinin bir şeye motive olabilmesi için o şeye değer vermesi, onun gerekliliğine inanması, onun eksikliğini hissetmesi gerekir. Motivasyon içsel ya da dışsal olabilir.

İçsel motivasyon kişinin kendi içinden gelir. Bireyin bir konuya merak duyduğu için araştırması, bir şeyin gerçekten eksikliğini hissettiği için peşinden gitmesi ya da bir kişiyi gerçekten sevdiği için ona özen göstermesi içsel motivasyona örnektir. 

Dışsal motivasyon ise dışarıdan başka kişilerin ya da unsurların etkisi ile olur. Bir ödül için bir eylemi gerçekleştirmek, sosyal olarak kabul edilebilmek için bir davranışı yapmak ya da bir cezadan kaçınmak için bir şeyi yapmak veya yapmamak dışsal motivasyon örnekleridir.

İster içsel ister dışsal olsun, motivasyon başarı için şarttır. Kişi hedeflediği şeyi gerçekleştirerek başarıya ulaşmak istiyorsa bir şekilde motive olmalıdır. Yani kendisini harekete geçirecek bir nedeni olmalıdır, kendisine bir amaç edinmelidir. Kendisine bir amaç edinen kişi söz konusu eylem için motive olacak ve başarı için harcayacağı gücü depolayacaktır.

Başarı ve Motivasyon Sözleri: Ders Motivasyon Sözleri

Ders çalışmak bazı zamanlar sıkıcı ve kaygı verici bir hal alabilir. Uzun ve yoğun sınav dönemlerinde kişiler bunalabilir ve güdülenmekte zorlanabilir. Bazen hedefinin zor olduğunu düşünmek, bazen hedefsiz olmak, bazen yorulmuş olmak, bazense kişinin özel hayatıyla ilgili kimi gelişmeler kişinin motivasyonunu düşürebilir.

 Böyle zamanlarda başarı ve motivasyon sözleri öğrencilere yardımcı olabilir. İşte ders çalışmanızı kolaylaştıracak bazı başarı ve motivasyon sözleri:

  • Başarı kazanmanın bizzat kendisidir. İnanmak ise başarmanın yarısıdır.
  • Güneş sana gelmiyorsa, sen güneşe gidersin.
  • Yapılamayacak gibiyse yap! Yapmazsan, var olamaz. 
  • Birçok insan diğerlerinin boş yere harcadığı zamanı kullanarak öne geçer. 
  • Öncelikle kendine ne olacağını sor; sonra ne yapman gerekiyorsa onu yap.
  • Yeteri kadar geçerli sebebiniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. 
  • Başarı insana belki çok şey öğretmez lakin başarısızlık çok şey öğretir.
  • Mum olmak basit değildir, ışık saçmak için önce yanmak lazımdır. 
  • Eğer iradenizin pek güçlü olmadığını düşünüyorsanız, kendi başarınızı sabote ediyorsunuz demektir.
  • Hayallerinin peşinden koş çünkü hayallerin bir gün mutlaka yorulacaklardır.

Çalışanlara Motivasyon Sözleri

Başarı ve motivasyon sözleri iş hayatında da gereklidir. İş hayatına başarılı olmak, tatmin edici bir konumda bulunmak her çalışanın hayalidir. Başarı duygusunu tatmak, erişilen noktayla yetinmeyip kendini daha da geliştirmek herkesin isteğidir. Ancak çalışma hayatınızda hedeflediğiniz basamağa ilerlerken kimi zaman yorulabilir ve duraksayabilirsiniz. 

Böyle zamanlarda sizi harekete geçirecek başarı ve motivasyon sözleri sizlere iyi gelebilir. İşte iş ve kariyer hayatına dair bazı başarı ve motivasyon sözleri:

  • Başlamak isteyenler konuşmayı bırakıp işe koyuldular. 
  • Şirket kurmak için her zaman uygun bir zamandır.
  • İnsanların fikrinizin aptalca olduğunu söylemesine izin vermeyin. Eğer bir şeye gerçekten tutkuluysanız, onu yapmanın bir yöntemini bulun. 
  • Eğer her gün reddedilmiyorsanız bu, hedeflerinizin yeteri kadar tutkulu olmadığı anlamına gelir.
  • İnsanlara fikrinizi anlatın. İlgisizlikleri veya şüpheleri sizi motive eder. 
  • Eğer bir şeye gerçekten inanıyorsanız, geceleri ve hafta sonları da çalışın. Kendinizi çalışıyor gibi hissetmeyeceksiniz. 

Zorluklarla İlgili Motivasyon Sözleri

Zorluklar bazen beklendik bazen de beklenmedik bir biçimde insanın karşısına çıkabilir. İnsan, herhangi bir alanda kendi elinde olarak ya da olmayarak zorluklarla karşılaşabilir. Başarı ve motivasyon sözleri zorluklara yönelik de olabilir. İşte zorluklara dair bazı başarı ve motivasyon sözleri:

  • Eğer kışımız olmasaydı, bahar o kadar da tatlı olmazdı.
  • Zor zamanlar geçireceksin fakat bu sana her zaman dikkat etmediğin iyi şeyleri fark ettirecek. -
  • Birkaç yara izi olmadan ölmek istemem. 
  • Hiçbir şey evvelden belirlenmemiştir. Geçmişinizdeki zorluklar, sizi yeni başlangıçlara götüren kapılara dönüşebilir.
  • Engel ne denli büyük olursa üstesinden gelmek de o denli zafer olur.

Felsefi Motivasyon Sözleri, Pek Bilinmeyen Motivasyon Sözleri

Başarı ve motivasyon sözleri felsefe alanında yaygındır. Bazı başarı ve motivasyon sözleri pek bilinmemektedir. Dünya tarihine damga vuran, düşünce ve sanat dünyasına yön veren ve evrensel birikime katkıda bulunan ünlü düşünürlerin deneyimlere dayalı sözleri etkileyici ve yol gösterici olmuştur. İşte bunlar içerisinde öne çıkan bazı başarı ve motivasyon sözleri:

  • Çok az kişi başkalarının deneyimlerinden yararlanmayı bilecek kadar akıllıdır. 
  • Eğer yürüdüğünüz yolda zorluk ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere vardırmaz. 
  • Yaratıcılığın önemli bir parçası, başarısızlıktan korkmamaktır. 
  • Bu dünyada başarıya ulaşan kişiler, istedikleri koşulları yakalayan kişilerdir. Eğer bu şartları bulamazlarsa, kendileri oluştururlar. 
  • Mücadele eden yenilebilir fakat mücadele etmeyen zaten yenilmiştir. 
  • Bilginin efendisi olmak istiyorsan çalışmanın uşağı olmalısın.


Posted In: Keşfet

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade