Erkek Giyimde Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

1 yıl önce A. Baspinar 1019
Erkek Giyimde Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Hepimizin bildiği gibi renkler özellikle kıyafet seçiminde çok önemlidir. Çünkü genelde sıcak tonlar renkli kişilikleri yansıtır. Ancak soğuk tonlar da daha ciddi kişilikleri ön plana çıkarır. Bu yüzden insanların büyük bir kısmı bu tonların uyumuna dikkat ederler. Ancak galiba erkekler bu konuda biraz daha detaycıdır. O yüzden bugün sizlerle erkek giyimindeki renklere bakacağız.

Öncelikle erkekler için birçok renk tonu olduğunu biliyoruz. Ayrıca renklerin karışımı sayesinde bu tonlar daha fazla ilgi çekmekte. Bu yüzden de büyük markalar tarafından her yıl farklı kombinasyonlar yapılmaktadır. Ancak erkek giyimde hiç gözden düşmeyen tonlara sahip ürünlerde bulunmaktadır. 

 

Havalı Bir Duruş İçin Soğuk Renkler

Özellikle erkekler için renk seçimi çok önemlidir. Çünkü renkler gerçekten de o kişinin karakterini yansıtabilir. Bu yüzden hayata ciddi bakan erkeklerin seçimi soğuk tonlardır. Bu tonlar genellikle takım elbiselerde görülmektedir. Bu yüzde de takım elbise modası için soğuk tonlar çok önemlidir. Ancak tabi ki de başka alternatifler bulunmaktadır.

Soğuk tonlardan kastımız mavi ve gri gibi renklerdir. Özellikle bu renklerin anlamları da giysileri ön plana çıkartmaktadır. Ayrıca göz alıcı bir duruş da katmaktadır. Dolayısıyla takım elbise ya da günlük kıyafet seçiminde bu iki renk öne çıkmaktadır.

Ancak tabi ki de başka bir alternatif de bulunmaktadır. Bu da bu iki rengin daha koyu versiyonlarıdır. Örnek olarak lacivert de gömleklerde ve pantolonlarda kendini öne çıkartmaktadır. Ayrıca bu renklere son dokunuş olarak sıcak bir renk tercihi de yapılabilir. Bu durum yaratılan kombinasyonda sizi öne çıkartacaktır. Bu yüzden de renkler özellikle erkek giyim de çok önemlidir.

 

Ferahlığı Sevenler İçin Sıcak Renkler

Sıcak tonlar genellikle sıcak havaların da habercisidir. Bu yüzden çoğunlukla yaz ya da ilkbahar mevsimlerinde tercih edilirler. Dolayısıyla bu mevsimlerde sizi ön plana çıkaracak tonlar bulunmaktadır. Bu renkler genellikle eğlenceli bir kişiliğe sahip olan insanlar tarafından tercih edilir. Bunlara örnek olarak sarı, kırmızı ve turuncu kombinasyonları verilebilir.

Ancak bu noktada seçilen renklerin uyumları çok önemlidir. Dolayısıyla sadece bu tonların kullanılması yanlış olacaktır. Örnek olarak bu kombinasyona kahverengi de çok yakışır. Dolayısıyla böyle bir kombin de siz de renklerin anlamı açısından böyle tercihler yapabilirsiniz. Ayrıca bu tercihler duruşunuzu ve kişiliğinizi de göstermektedir.

 

Ana Renkler Erkekler İçin Ne İfade Ediyor?

Hepimizin üzerinde anlaştığı tek konu belki de erkek beyninin daha basit bir karar alma süreci olduğudur. Bu yüzden erkekler için çok, aynı zamanda karışık demektir. Fakat bu durumun tabi ki de istisnaları bulunmaktadır. Ancak genel olarak erkekler herhangi bir konuda olduğu gibi giyim de de basit düşünürler. Bu yüzden temel renkler bu noktada önem kazanmaktadır.

Özellikle mavi, kırmızı ve yeşil tek başına çok bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak bu renklerin tonları erkeklerin vazgeçilmez renkleri olabilir. Dolayısıyla hem yaz hem de kış modasına yön veren tonlar yakalanabilir. Bu durumda bu tonların çok fazla tercih edilmesine sebep olur. Ayrıca birçok erkek genel de birden fazla rengi kombinlemekle uğraşmaz.

Bu tonlardan herhangi biri de onlar için yeterlidir. Bu yüzden örnek olarak takım elbiselerde mavi ve gri tonları daha fazla tercih edilmektedir. Bu durum sadeliği ama aynı zamanda da sert bir duruşu simgeler. Sonuç olarak erkek giyimde renkler tahmin edilenden daha fazla önemlidir. Bu durumda kişinin kendini belli etme ve hoş görünme konusunda öne çıkmasına etki eder.

 

Konforlu, rahat ve şık olmak isteyenlerin tercihi olan kendin tasarla sweatshirt modelleri şık tasarımları ile beğenileri topluyor. İlgili ürünümüzü incelemek için hemen tıklayın!


Posted In: İş Hayatı ve Yaşam Tarzı

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade