Burç Tarihleri ve Özellikleri 2023

1 yıl önce A. Baspinar 5167
Burç Tarihleri ve Özellikleri 2023

Burç tarihleri ve özellikleri 2023 yılında merak edilen konular arasında bulunuyor. Burçların tarihlerini ve temel özelliklerini bu yazıda listeliyoruz.

Burç tarihleri ve özellikleri astrolojiyle ilgilenen insanların sıklıkla takip ettiği bir konudur. Toplamda 12 burç sıralaması itibariyle farklı tarihlere ve özelliklere sahiptir. Bu özelliklere göre kişinin fiziksel özellikleri ya da ruhsal karakteri analiz edilebilir. Ayrıca gezegenlerde meydana gelen olaylar burçların yaşamlarını ve ruhsal hallerini etkiler.

Burç tarihleri ve özellikleri yeni tanıştığınız bir insanı tanımak için iyi bir yoldur. Burcunu merak ediyorsanız doğum tarihini öğrenmeniz gerekir. Bu bilgiden yola çıkarak burç özelliklerini öğrenebilirsiniz. Listemizde 12 burcun tarihi ve özellikleri hakkında temel bilgileri bulacaksınız.

Aylara Göre Burç Tarihleri ve Özellikleri

Burç tarihleri ve özellikleri en çok aratılanlar listesinde bulunmaya devam ediyor. Burç özellikleri doğru analiz edildiğinde insan karakteri hakkında fikir verebilir.

Yeni bir ilişkiye başladığında burç özelliklerine dikkat eden çok sayıda insan mevcut. Kendinizin veya bir başkasının burcu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğum tarihini bilmelisiniz. Her burç aylara göre belirlenir ve bu sıralama hiçbir zaman değişmez. İşte aylara göre burç sıralaması ve temel özellikleri!

1- Burç Tarihleri ve Özellikleri | Koç Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizin ilk burcu Koç’tur. 21 Mart ve 20 Nisan arasında doğan herkesi kapsar. Aktif ve dinamik özellikleriyle ön plana çıkan koç burcunun en etkili yönlerinden birisi liderlik ruhuna sahip olmasıdır. Özgürlüğüne gölge düşürülmeye çalışılmasından asla hoşlanmaz. Yönetim kabiliyeti yüksektir ve iş hayatında başarılıdır. Hedeflerine ulaşma yolunda stratejik davranışlar seriler. Güçlü ve mücadeleci ruhuyla adeta komutan rolündedir.

2- Boğa Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizin ikinci burcu Boğa’dır. Boğa burcunu kapsayan zaman aralığı 21 Nisan ve 21 Mayıs tarihleridir. Bu aylarda doğan boğa burçları akıllı, zevklerine düşkün ve şeytan tüyü olan kişilerden meydana gelir. Yaşamlarında istikrarlı ve hedef odaklı olmalarından dolayı başarıya ulaşma şansları yüksektir. Kalıplaşmış fikirlerin dışında kendi dünyalarındaki doğruya inanmayı seçeler. Çevresindeki insanları kolayca etkisi altına alabilen boğalar, güvenilir ilişkiler konusunda başarılıdır.

3- İkizler Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri ikizler burcu için aşkla ilgili değişimleri işaret ediyor. İkizler burcu özellikle 2023 yılında aşk konusunda etki altına giren burçlar arasında yer alıyor. 21 Mayıs ve 21 Haziran aralığında bulunan ikizler burcundaki insanlar zeki, sempatik ve iletişimi kuvvetli kişilerdir. Bu burcun en büyük sorunlarından birisi aşırı kararsız olmaları ve kararlarından dolayı hataya düşmekten korkmalarıdır. Sosyal hayatlarında kültürlü, kibar ve mantıklı bir izlenim yaratmaktan hoşlanırlar.

4- Yengeç Burcu

Yengeç burçları 22 Haziran ve 22 Temmuz arasında doğan kişilerdir. En belirgin özellikleri duyarlı olmalarıdır. İnandıkları şey hakkında dik bir duruşa sahiptirler ve taviz verme konusunda sıfır toleransa sahiptirler. Bu nedenle birçok burçla anlaşamadıkları görülür. En belirgin olumsuz yönleri ise dışarıya karşı alıngan ve soğuk durmalarıdır. Ancak kendi içlerinde ince düşünceli ve yardımsever kişilerdir.

5- Aslan Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizdeki 5. Burç olan Aslan burcu, 22 Temmuz ve 23 Ağustos tarihlerini kapsıyor. Güler yüzlü olmalarıyla bilinen aslan burçları insanlar karşı oldukça sevecen yaklaşır. Yeni tanıştıkları insanları kolayca etki altına alabilirler. İş ve arkadaş ilişkilerinde hatasız olmak onlara mutluluk verir. Karşı tarafla ilgili problemleri sürekli alttan almayı tercih eden aslan burçları birinden soğuduğu zaman tekrar eskisi gibi olamaz.

6- Başak Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listesinin en titiz burcudur. Düzen takıntısıyla tanınan başak burçları 23 Ağustos ve 23 Eylül tarihleri arasında dünyaya gelmiştir. Başak burcu özellikleri arasında en dikkat çekici şey aşırı mükemmeliyetçi olmalarıdır. Temizlik ve düzen takıntıları olabilir. Genel olarak her şeyin kusursuz olmasını isterler. Düzensiz bir yaşam onlar için çok zordur. İnsanlara kolayca bağlandıkları gibi kopmaları da bir hayli zordur. Diğer burçlarla iyi anlaşırlar ve fikirleriyle yol gösterici bir zekaya sahiptirler.

7- Terazi Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizin en uyumlu burcudur diyebiliriz. 23 Eylül ve 23 Ekim tarihleri arasında doğan terazi burçları, en çok ilişki konusunda oldukça başarılıdır. Sosyalleşmekten son derece haz alırlar. Dengeli ve planlı bir rutine sahip olmak onları mutlu eder. Her konuda dengeli olmaları bazı burçlar için sıkıcı gibi görünse de terazi burcunun çok eğlenceli bir yanı bulunuyor. En iyi anlaştığı burçlar ise kova ve aslan burcudur.

8- Akrep burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listesinin şeytan tüylü burçlarındandır. 23 Ekim ve 22 Kasım tarihleri arasında doğan akrep burçları tutkularıyla ünlüdür. Hedeflerine ulaşma yolunda kararlı ve iddialıdır. Yürüdüğü yoldan kolaylıkla pes etmesi beklenmez. Etrafındaki insanlar tarafından desteklenir. Şeytan tüyü dediğimiz bu durum akrep burcunda oldukça belirgindir. İnsan ilişkilerinde güven ve kalite ilk ölçüleridir. İhanete uğradıklarında en değer verdikleri insanları bir kalemde silebilecek potansiyele sahiptirler.

9- Yay Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizdeki yay burcunun en belirgin özelliği şüphesiz bitmek bilmeyen sinirlilik halleridir. Her şeye kolayca sinirlenebilir ve agresif olabilirler. Küçük bir problem karşısında gerginlik yaratmaktan kaçınmazlar. Benzersiz ve özgür olmak için bedel ödemeye hazırdırlar. Yaşadıklarını analiz etme ve ders alma konusunda başarılı bir burçtur. Keyifli ve açık görüşlü olmaları nedeniyle herkesle arkadaşlık edebilirler.

10- Oğlak Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listesinin 10. sıralamasında yer alan oğlak burçları 22 Aralık ve 22 Ocak arasında doğan kişileri kapsar. Güçlü iradeleri sayesinde sabretmeyi iyi bilirler. İş ve eğitim hayatında çalışkandırlar. Başarı ve saygı unsuru daima hayatlarının merkezindedir. Olumsuz özelliklerinden birisi aşırı düzeyde kıskanç olmalarıdır. Güven problemi yaşadıkları için ilişkilerinde kıskanç ve agresif bir rol üstenirler. Oğlak burçlarının genellikle hava elementine ait burçlarla anlaşamadıkları bilinir.

11- Kova Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizdeki en ilgi düşkünü burçtur. Kova burcu özellikleri bakımından diğer burçlara hiç benzemiyor. Çoğu zaman sevdikleri insanlara bağımlı hale gelen kovalar insanlardan ilgi görmediklerinde rahatsız olurlar. Bazı burçlar bu nedenle kovalardan hoşlanmaz. Ancak kovalar liderlik konusunda pek çok burca göre öndedir. Hayattaki duruşları genellikle mantık ve soğukkanlılık üzerine kuruludur.

12- Balık Burcu

Burç tarihleri ve özellikleri listemizin 12. ve son burcu balık burçlarıdır. 19 Şubat ve 20 Mart tarihleri arasında doğanları kapsar. Balık burcu özellikleri bakımından en duygusal burçtur. Sevdiklerine karşı son derece sadık ve sevgi doludur. Onları kaybetmemek için fedakârlık yapmaktan geri durmaz. Sezgileri son derece yüksek olan balık burçları aynı zamanda çok romantiktir. En iyi anlaştıkları burçlar ise akrep ve yengeç burçlarıdır.


Posted In: Burç Yorumları

0 Yorumlar

Ücretsiz kargo

Ücretsiz Kargo

Hesabım

Zamanında Teslimat

Güvenli ödeme

Güvenli Alışveriş

Kolay iade

Kolay İade